Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τιμητική πλακέτα από τον Δήμο ζητούν οι ιδιοκτήτες για το «Τζαμί Γαζή – Ομέρ»

Φωτιά άναψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς το θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως «κατεπείγον» και αφορούσε το  παλιό «Τζαμί Γαζή - Ομέρ», ένα διατηρητέο κτίριο που θα περιέλθει στα χέρια του Δήμου μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Μεγάλη ένταση προκάλεσε  στην αντιπολίτευση ο όρος που επιθυμούν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου να προσθέσουν στο συμφωνητικό πριν το κτίριο περάσει στα χέρια του Δήμου και δεν είναι άλλος από την προσθήκη ταμπέλας στο ακίνητο, η οποία θα τους ευχαριστεί για την προσφορά του κτιρίου στο Δήμο.

Φυσικά, αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αφού όπως καλά γνωρίζουν το κτίριο δεν παραχωρείται στο Δήμο ως «δωρεά», αντιθέτως  πωλείται στο Δήμο σε τιμή ύψους 200.000 ευρώ.

Επιπλέον, τους εξόργισε και το γεγονός ότι  αν δεν δεχθεί το ΔΣ αυτή την πρόταση υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθεί η αγοραπωλησία του ακινήτου.

Για προσβολή και υποτέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε η αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι αν ψηφιστεί αυτό το αίτημα θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μάλιστα, ακούστηκε ότι οι ίδιοι ιδιοκτήτες σε προηγούμενες δημοτικές αρχές με επικεφαλείς τους κ. Νίκο Παπαγγελή και  κ. Δημήτρη Τσιφή , πωλούσαν το ακίνητο σε πολύ πιο χαμηλή τιμή από ότι τώρα. 

«Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα γιατί σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσαν σήμερα οι πολίτες με μηνύματα  η δημοτική  αρχή του κ. Παπαγγελή  είχε κάνει πρόταση στο Πράσινο ταμείο  για το ακίνητο στην τιμή των 86.000 ευρώ. Δυστυχώς όμως το Πράσινο Ταμείο είχε απορρίψει την πρόταση» εξήγησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Αριστείδης Ρούσσαρης.

Και πρόσθεσε: «Σε καμιά περίπτωση δεν μας κάνουν χάρη οι πωλητές, έκαναν μια αγοραπωλησία που είναι υπέρ του συμφέροντος τους και τίποτα δεν τους χρωστά ο Δήμος της Λιβαδειάς και οι δημότες της».

Έντονη αντίδραση στο θέμα είχε και ο Νώντας Κοτσικώνας ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να γίνει η αγοροπωλησία όπως έχει συμφωνηθεί από την αρχή και δεν πρέπει «εκβιαστικά» να έρχεται εκ των υστέρων ένας άλλος όρος. 

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, εάν μπορούσαν να πάρουν το ακίνητο σε χαμηλότερη τιμή και δεν το έκαναν.

Ενστάσεις είχε και ο Γιώργος Ζιώγας ο οποίος τόνισε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλές και ο Δήμος αγοράζει ακριβά. Ενώ, δήλωσε ότι αν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες να τοποθετηθεί η πλακέτα «να το κάνουν δωρεά στο Δήμο» και απείλησε με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Από τη πλευρά της, η Δήμαρχος  Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, προτίμησε να αναφερθεί στη σπουδαιότητα της αγοράς του μνημείου, τόνισε ότι δεν μπαίνει θέμα τρέχουσας αντικειμενικής τιμής, καθώς το κτίριο είναι διατηρητέο  και κράτησε χαμηλά τους τόνους στους βαριές εκφράσεις της αντιπολίτευσης.

«Θα πρέπει να ακούμε και κανένα μπράβο, αντί για βαρείς χαρακτηρισμούς, επειδή καταφέραμε να εντάξουμε την αγορά σε χρηματοδότηση» τόνισε η δήμαρχος προσθέτοντας ότι λέξεις όπως υποτέλεια «πρέπει να περιοριστούν, δεν έχουμε κατοχή, δεν χάνει η πόλη την κυριαρχία».


Νεκταρία Ζιώγα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου