Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αλλάζει αίθουσα το ΔΣ Λιβαδειάς για.. μία μόνο συνεδρίαση

Για μία και μόνο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρεί η Π.Ε. Βοιωτίας την αίθουσα συνεδριάσεων  του Διοικητηρίου στον Δήμο Λεβαδέων και αυτό για χάρη της ειδικής συνεδρίασης που επιθυμεί ο η δημοτική αρχή να κάνει με σκοπό τον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους.

Το θέμα της χρήσης της αίθουσας του Διοικητηρίου για τις συνεδριάσεις του Δήμου Λεβαδέων επανήλθε με αφορμή  την αναζήτηση αίθουσας για αυτή την ειδική συνεδρίαση και όπως ήταν αναμενόμενο έφερε αναταραχή για άλλη μια φορά στο ΔΣ.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, πολλοί ήταν εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και της πλειοψηφίας, που εξέφρασαν την άποψη ότι ούτε το Παλιό Δημαρχείο που συνεδριάζει τακτικά το ΔΣ, αλλά ούτε και  το Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» δεν θα μπορούσαν να καλύψουν αυτή την εκδήλωση και προτιμότερο θα ήταν να συνεδριάσει στην αίθουσα του Διοικητηρίου.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την δημοτική αρχή εξηγώντας ότι κατά το παρελθόν έχει ζητηθεί η αίθουσα για τις συνεδριάσεις ακόμα και γραπτώς για να λάβουν την απάντηση ότι η χρήση της θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει «ενοίκιο» προς την Περιφέρεια λόγω του μεγάλου κόστους λειτουργίας της.

Την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αριστείδης Ρούσσαρης, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο ο Δήμος Λεβαδέων να μην μπορεί να συνεδριάσει σε ένα κτίριο που ανήκει στο λαό της Λιβαδειάς, της Βοιωτίας και όλων των Ελλήνων. Τα λεγόμενα ότι πρέπει να καταβάλλουμε ένα είδος ενοικίου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ισχύουν».

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Αν τόσο ενδιαφέρονται για να μην χάσουν τα 700ευρω θα πρέπει να μας δώσουν απάντηση, αν έχουν δώσει λύση στην κυριότητα του κτιρίου. Είναι πολύ αντιφατικό να ζητάς 700 ευρώ και από την άλλη να έχουν πληρωθεί εκατομμύρια και από τον λαό της Λιβαδειάς και να μην μπορεί να συνεδριάζει το ΔΣ».

Ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν δεν βρεθεί λύση να καταφύγει ακόμα και ο ίδιος στη δικαιοσύνη.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,  Γιώργος Ζιώγας, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα παραχώρησης της αίθουσας του Διοικητηρίου χωρίς πληρωμή σε μόνιμη βάση για τις συνεδριάσεις του ΔΣ, αφού ο χώρος είναι μεγαλύτερος και έχει καλύτερες υποδομές.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΠΕ Βοιωτίας και της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά που παρακολουθούσε την συνεδρίαση του ΔΣ και επικοινώνησε αμέσως με την Δήμαρχο Λεβαδέων για να της ανακοινώσει ότι η Περιφερειακή Ενότητα θεωρεί ως κορυφαία στιγμή τον δημόσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής και για αυτό τον λόγο θα παραχωρηθεί η αίθουσα άμεσα.




Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου