Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Άνοιξε τις πύλες της η 20η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου

Με το σλόγκαν  «Μία 20άρα στο Λαφύστι» υποδέχτηκαν  φέτος την 20η Έκθεση Γελοιογραφίας δεκάδες φίλοι και δημιουργοί της , η οποία κατάφερε να κλέψει για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις.

Η φετινή έκθεση Γελοιογραφίας συμπληρώνει 20 επιτυχημένα χρόνια και το γιορτάζει με 160 γελοιογραφίες από 60 ξεχωριστούς δημιουργούς.

Μέσα από τα σκίτσα τους καταφέρνουν να αντικατοπτρίσουν την εικόνα της κοινωνίας μας, την πολιτική και την οικονομική κατάσταση της χώρας μας προσδίδοντας τους το στοιχείο της σάτιρας, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την εποχή μας.

Τιμώμενο πρόσωπο για φέτος είναι ο σκιτσογράφος του Ριζοσπάστη, Ιάκωβος Βάης, ο οποίος μιλώντας για την τέχνη της γελοιογραφίας  τόνισε ότι είναι ένα λαϊκό μέσο που μπορεί να διαχυθεί στον κόσμο γρήγορα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κοινωνία είναι αυτή που δείχνει στον δημιουργό τι θέλει από το έργο του.

Παράλληλα,  δήλωσε  χαρούμενος για την συμμετοχή του στην Έκθεση και ευχήθηκε ο θεσμός αυτός να ξεπεράσει τα 100 χρόνια.

Στο χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν το αφιέρωμα στην Γελοιογραφία του Αζερμπαϊτζάν και στην Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας  που συμμετέχει με την έκθεση “Τηλεοπτικά χαμόγελα”.

 «Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη γελοιογραφία και με όραμα να κάνουν την έκθεση αυτή πανελλαδικό θεσμό, ξεκίνησαν το ταξίδι στον κόσμο της σάτιρας, φιλοξενώντας σημαντικούς Έλληνες και ξένους εκπροσώπους αυτής της τέχνης. Πλάι σε αυτούς εκτέθηκαν χιλιάδες σκίτσα από ερασιτέχνες γελοιογράφους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Σήμερα η φήμη της έκθεσης έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Νομού και της χώρας και έχει αποτυπωθεί στον χάρτη της Ευρωπαϊκής γελοιογραφίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου.

Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Λεβαδέων στέκεται αρωγός στο θεσμό που επιμένει να παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα πανόραμα δημιουργικότητας, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης. Ευχαριστούμε όλους, όσοι εμπνέουν, διοργανώνουν, εργάζονται, στηρίζουν και επισκέπτονται την έκθεση γελοιογραφίας του Λαφυστίου».

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη χρονιά που γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις έξω από το χώρο του Πνευματικού Κέντρου Λαφυστίου, όπου φιλοξενείται η Έκθεση της Γελοιογραφίας, ώστε να κεντρίσουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών .

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το βράδυ θα έχει ρεμπέτικη βραδιά, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με την συμμετοχή της θεατρικής ομάδας Αλιάρτου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 28 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου 2016.
Ώρες λειτουργίας: 7:00 μ.μ.-10:00 μ.μ.



Νεκταρία Ζιώγα


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου